Ga naar inhoud
Still

Dans voor het leven

Regie: Marijke Jongbloed
Derde film van Marijke Jongbloed over dansers. Na een zware carrière zitten de dansers uit haar eerdere films in een overgang. Moeten ze losbreken van de dans of een andere plek zoeken in de danswereld?
Dansers voor het leven is een documentaire waarin Marijke Jongbloed vier ex-dansers filmt die na hun carrière aan een nieuwe loopbaan zijn begonnen. De film is een vervolg op Stap voor Stap (1980) en De volgende stap (1992). Dit derde deel wil een ode zijn aan eigenzinnige dansers die na een zware carrière hun eigen weg gaan. Op één na zitten de dansers uit Stap voor Stap in een overgangsfase waarin ze zichzelf bezinnen. Losbreken van de dans of juist een andere plek zoeken binnen de danswereld. De hoofdpersonen zijn op hun eigen manier nog bezig met dans. Reinbert Martijn heeft een eigen dansopleiding in Hoogezand Sappemeer en geeft klassiek ballet aan de Hoge School van De Kunsten in Groningen. Digna van Boetzelaer werd officier van justitie bij het landelijk parket in Rotterdam. Belle Bonarius zingt en fotografeert. Ilja Louwen heeft nog maar pas haar carrière afgesloten en staat aan het begin van een nieuw hoofdstuk.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
Interakt
Omroep
NTR
Distributie
Interakt
Titel: Dans voor het leven
Jaar: 2010
Duur : 58 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2010
Jaaroverzicht

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still