Ga naar inhoud
Still

Dance Iranian Style

Regie: Farshad Aria
Een jonge Iraanse vluchteling probeert illegaal te overleven in Amsterdam terwijl een filmploeg alles vastlegt. Documentaire mengt zich met fictie in dit op ware gebeurtenissen gebaseerde speelfilmdebuut.
Nadat haar asielaanvraag is afgewezen geeft Roya, een jonge vluchteling uit Iran, een documentaireploeg toestemming haar te filmen. Ze kiest voor een illegaal bestaan in de straten van Amsterdam. De filmcrew probeert haar te volgen zonder in te grijpen, maar dat wordt steeds moeilijker wanneer Roya in bedreigende situaties terechtkomt. Voor dit op ware feiten gebaseerde speelfilmdebuut koos Farshad Aria een ongewone vorm: een in geïmproviseerde documentairestijl geschoten film-in-film waarin echte gebeurtenissen zich met fictie mengen.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Research
Geluidsnabewerking
Sound Design
Titel: Dance Iranian Style
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 22 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2016
Inschrijving Geen Sectie MaatschappijDramaPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.