Ga naar inhoud
Speelfilm naar de gelijknamige roman van Junichiro Tanizaki. Nadat zijn vrouw overlijdt vat een bankdirecteur een meer dan normale belangstelling op voor zijn schoondochter.
Speelfilm naar de gelijknamige roman van de Japanse Junichiro Tanizaki. Marcel Hemelinck moet zich vanwege een voortschrijdende spieraandoening als directeur van zijn eigen bank terugtrekken. Nadat zijn vrouw overlijdt vat hij een meer dan normale belangstelling op voor zijn schoondochter Simone. Hij stelt alles in het werk - ten koste van zijn gezondheid - om in haar buurt te komen. Hij geeft haar dure cadeaus en bouwt zelfs een zwembad om haar te zien zwemmen. Nadat hij Simone heeft mogen aanraken heeft hij maar één wens: haar slaaf te worden.

Titel: Dagboek van een oude dwaas
Jaar: 1988
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 1988

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still