Ga naar inhoud
Screenshot_2023-02-09_at_13.07.18.jpg

Crossing

Regie: Jacqueline van Vugt
Dit indringende, realistische mozaïekdrama verweeft universele gevoelens van liefde, angst, hoop en verlies van diverse personages tijdens een even gespannen als dramatische overtocht van twee uur tussen Marokko en Spanje. Met onder meer Hadewych Minis en Gijs Naber.
Iris, Walter en hun zonen nemen na hun vakantie de veerboot vanuit Marokko richting huis. Tijdens de overtocht naar Spanje worden ze geconfronteerd met huwelijksgeheimen. De scheepskapitein ondertussen, smokkelt zijn zwangere dochter en vrouw mee in zijn hut vanwege de schaamte voor een bastaardkind. In de Spaanse haven vinden ambulancemedewerkers het lichaam van een jongeman; voor beiden de emotionele druppel die de emmer doet overlopen. Met het aanmeren worden alle personages in dit indringende mozaïekdrama geconfronteerd met de gevolgen van hun daden.
Poster Crossing
Titel: Crossing
Jaar: 2023
Duur : 1 uur, 49 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie Premières

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Screenshot_2023-02-09_at_13.08.07.jpg
Screenshot_2023-02-09_at_13.10.40.jpg