Ga naar inhoud
Stills

Coppelia

Regie: Steven De Beul, Jeff Tudor, Ben Tesseur

Een wervelend duet van animatie en échte dansers, in dit moderne sprookje over prille liefde, perfecte schoonheid en plastische chirurgie.

De prille liefde tussen Zwaantje en Frans wordt bedreigd door de wonderschone Coppelia. Deze robot-vrouw is de schepping van Dr. Coppelius, een plastisch chirurg die de dorpsbewoners verleidt met het idee van perfecte schoonheid. Ook Frans wordt door Coppelia betoverd. Maar Zwaantje ontdekt dat de sluwe Coppelius langs deze weg de unieke eigenschappen van de dorpelingen wil stelen. Dit moderne sprookje is een bewerking van het gelijknamige humoristische klassieke ballet en combineert animatie met live action-dans. Met sterren van Het Nationale Ballet als Igone de Jongh en Michaela DePrince.

Titel: Coppelia
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 22 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills