Ga naar inhoud
In tragikomische zedenschets worstelt een goedbedoelende, welgestelde huisvrouw tegen de zin van haar echtgenoot als 'coach' van een jonge Marokkaanse scholier met schoolproblemen.
Telefilm is een tragikomische zedenschets van Alles is liefde-regisseur, over de omgang door de witte bovenklasse met laagopgeleide Marokkaanse immigranten en leent van Pygmalion en Romeo en Julia. Een welgestelde huisvrouw ontfermt zich, tegen de zin van haar echtgenoot, als 'coach' over een jonge Marokkaan met schoolproblemen. Hun Amsterdam van heldere ruimten en duur tuinmeubilair contrasteert krachtig met rommelige buurten vol kleinbehuisde allochtonen.

Titel: Coach
Jaar: 2009
Categorie: Lang Televisie Drama
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer