Ga naar inhoud
Het perfecte vriendje? In Shanghai zijn die gewoon te huur. De gesimuleerde emoties lijden wel tot verwarring in beide kampen in dit postmoderne portret van de Aziatische metropool.

In het dynamische Shanghai verdienen Leonardo en zijn grote voorbeeld Sly de kost als ‘gastjongen’, een soort emo-gigolo wiens gage afhankelijk is van de champagneconsumptie van zijn clientèle. Zij bespelen daar de vrouwen met een persoonlijkheid op maat: van kwajongen tot ploert of romantische ziel. Een niet te breken spelregel is dat de amoureuze handel strikt tot het interieur van de club beperkt blijft. Toch neemt Leonardo een van zijn vaste klanten - zelf ook een gastvrouw - mee naar huis. Is naast liefde ook intimiteit en zelfs een familieband te koop? En wat is precies het verschil tussen een echte en een gesimuleerde relatie? Regisseur David Verbeek draaide de film in tien dagen in afwachting van de financiering van zijn in Cannes geselecteerde R U There; de voltooiing liet echter nog tweeënhalf jaar op zich wachten. Ook Club Zeus is doordrenkt van de postmoderne geest en hoewel qua stijl schatplichtig aan de door Verbeek bewonderde Aziatische grootmeesters aanzienlijk losser gefilmd.

Credits

Production Design
Geluidsnabewerking
Sound Design
Visual Effects

Titel: Club Zeus
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still