Ga naar inhoud
Vijf jaar na de dood van Gerards geliefde moeten de verantwoordelijken nog terechtstaan. Tijdens een politiereconstructie beseft hij dat vergeving noodzakelijk is voor het loslaten van zijn verdriet.
Voor de politie is de nachtelijke reconstructie van een dodelijk verkeersongeval van vijf jaar geleden gewoon een klus die geklaard moet worden. 'We gaan vannacht stappen zetten.' Maar welke stappen moet Gerard zetten? Hij is degene die destijds zijn geliefde verloor. Nu hij ziet hoe alles weer in scène wordt gezet, komen de herinneringen terug. Zal een veroordeling van de schuldigen helpen zijn verdriet te verwerken, of is er iets anders nodig? Zijn gevoel staat centraal in deze ingetogen, realistische dramatisering, geïnspireerd op een ware gebeurtenis.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Kostuumontwerp

Titel: Close Distance
Jaar: 2019
Duur : 20 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2019

DramaMisdaadRomantiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.