Ga naar inhoud
Studente Eva ontwaakt na een uitgaansavond in een bedompte kelder. Omgeven door grof psychisch en fysiek geweld en bloederige moordpartijen ontdekt ze uiteindelijk de reden van haar gevangenschap.

Eva studeert diergeneeskunde en loopt audities af. Ze vindt een goedkoop appartement, waarvan de vorige bewoonster op mysterieuze wijze verdwenen is. Een buitenkansje, ook al is de conciërge ietwat ranzig. Om de verhuizing te vieren gaat ze wat drinken met haar beste vriendin. Ze ontmoeten de aantrekkelijke onderbuurman, een chirurg in opleiding, die hen uitnodigt voor een slaapmutsje. De volgende ochtend wordt Eva wakker in een bedompte kelder, vastgeketend aan een bed. Een man met een gasmasker brengt haar eten en houdt haar met een camera in de gaten.
De introverte Eva, die geen dier kwaad kan doen en tijdens haar audities faalt als scream queen, raakt verwikkeld in een kat-en-muisspel met een gewetenloze schurk. De reden van haar gevangenschap blijft een mysterie - ook als ze de identiteit van haar ontvoerder ontdekt - en elke bijna gelukte ontsnapping leidt tot slachtoffers.
Grof psychisch en fysiek geweld en uiteindelijk tergend langdurige en bloederige moordpartijen wisselen elkaar af, tot langzaam de puzzelstukken uit de eerste scène in elkaar vallen.

Titel: Claustrofobia
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still