Ga naar inhoud
Screen Shot 2023-01-15 at 1.56.10 pm.png

Clarkii

Regie: Leticia van Neerven
De enige Amerikaanse rivierkreeft die wel vrolijk stemt: dit stop-motion exemplaar van stof. Het exotische beestje is een enorme plaag in onze sloten – de Nederlandse wetgeving een moeras.
Voor het eerst bij ons gesignaleerd in 1985, inmiddels al met miljarden aanwezig in ons land: de Amerikaanse rivierkreeft. Een enorme plaag met verstrekkende gevolgen voor andere flora en fauna, en uiteindelijk ook voor de veiligheid van onze dijken. Deze documentaire in stop-motion animatie over deze exoot kaart niet alleen het probleem aan, maar ook de tegenstrijdige en daardoor ineffectieve wetgeving die hier een rol speelt.

Credits

Productiebedrijf
leticia van neerven
Titel: Clarkii
Jaar: 2023
Duur : 3 minuten
Soort: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023
Premières

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.