Ga naar inhoud
Still

Clair-obscur

Regie: George Sluizer
Korte film toont een man die de stad ontvlucht en de eindeloosheid van de polder ontdekt. Hij geniet van de ruimte en de serene stilte die echter ook beklemmend blijkt te kunnen zijn.
Een jongeman in het Hollandse polderlandschap. Grasvlakten, wolkenluchten, vergezichten, het vee en de vogels. De jongeman geniet van de eindeloze ruimte en de serene stilte en probeert dat gevoel vast te houden. Maar het Nederlandse klimaat neemt wraak. Er volgt een onweersbui. Het kale landschap biedt geen gelegenheid om te schuilen. De omgeving neemt een vijandige houding aan en de charme van de polder verdwijnt. De uitgestrektheid wordt nu juist beklemmend. De film werd geselecteerd voor de competitie van het filmfestival van Cannes.

Credits

Set geluid
Muziek
Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
Sluizer Films BV
Titel: Clair-obscur
Jaar: 1963
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2000
Plattelandsprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.