Ga naar inhoud
Aan de hand van een in de kast gevonden object verwordt een overpeinzing over een pijnlijk zwijgen tot een herinnering aan een tastbaar veerkrachtig moment dat voorafging aan een onvermijdelijk afscheid.
Filmische meditatie waarin de regisseur bij het leegruimen van zijn ouderlijk huis stuit op een object uit het verleden. Het vinden ervan herinnert vooralsnog aan het vermijden van een pijnlijk onderwerp, waaraan hij zelf geen enkele tastbare herinnering bewaart. Dan komt een prachtig moment in gedachten terug, waarin jeugdige onschuld invoelbaar wordt. Een klein monument voor wat niet vergeten mag worden.

Credits

Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design
Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
idiot productions

Titel: Ciel
Jaar: 2014
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Debuutcompetitie, NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still