Ga naar inhoud
Een subtiel verslag van het gedrag van chimpansees in Burgers Dierenpark in Arnhem laat zien hoe ingewikkeld de sociale strategieën zijn in hun samenleving.
Een subtiel verslag van het gedrag van chimpansees in Burgers Dierenpark in Arnhem naar aanleiding van het boek Chimpansee Politiek van de etholoog dr. Frans de Waal. Een uniek experiment laat ons zien hoe ingewikkeld de sociale strategieën zijn in de samenleving van deze boeiende mensaap. Haanstra wist vrijwel alle aspecten van het chimpanseegedrag in beeld te krijgen: vertoon van slimheid, plagen en pesten, vlooien, rusten, spelen, moederlijk gedrag, onderdanigheid, seks en geweld. De film is uiteindelijk ook aan de apen vertoond.

Credits

Producent
Productiebedrijf
Bert Haanstra Films

Titel: Chimps onder elkaar
Jaar: 1984
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 1984

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still