Ga naar inhoud
Still

Charlotte Sophie Bentinck

Regie: Ben Verbong
Speelfilm naar een boek van Hella Haasse over de temperamentvolle Charlotte Sophie von Aldenburg (1715-1800) die wordt uitgehuwelijkt, maar een verhouding krijgt met de echtgenoot van haar nicht.
Hella Haasse's historische bundel Mevrouw Bentinck of Onverenigbaarheid van karakter werd bewerkt tot een zesdelige televisieserie, die op zijn beurt werd bewerkt tot speelfilm. Beiden vertellen het waargebeurde verhaal van Charlotte Sophie von Aldenburg (1715-1800), een adellijk Duits meisje dat door haar vader wordt uitgehuwelijkt aan de Haagse diplomaat Willem Bentinck. Reeds na enkele jaren loopt het verstandshuwelijk op de klippen. De temperamentvolle jonkvrouw blijkt een warme liefde te koesteren voor de flamboyante echtgenoot van haar nicht. Als hun verhouding in het openbaar komt, blijft dat niet zonder gevolgen. Charlotte Sophie Bentinck wordt in de serie geportretteerd als een wilskrachtige vrouw die - tegen beter weten in - blijft vechten voor een vrijer leven.

Credits

Camera
Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Universal Pictures Licensing Benelux
Omroep
AVRO TV
Distributie
Universal Pictures International
Titel: Charlotte Sophie Bentinck
Jaar: 1996
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1995
Jaaroverzicht

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still