Ga naar inhoud
Still

Charlotte

Regie: Frans Weisz
Verfilming van het leven van de Berlijnse kunstenares Charlotte Salomon gedurende de Tweede Wereldoorlog, die haar levensverhaal vastlegde in de vorm van gouaches en teksten. Salomon kwam in 1943 in Auschwitz om het leven.
Verfilming van het leven van de joodse kunstenares Charlotte Salomon gedurende de Tweede Wereldoorlog. Ze groeide op in Berlijn als dochter van een chirurg. Nadat haar vader werd opgepakt, vertrok ze vanwege de groeiende jodenhaat in 1939 naar haar grootouders in Zuid-Frankrijk. Naast de zorg voor haar grootouders legde ze haar levensverhaal vast in de vorm van gouaches en teksten om haar leven inhoud te geven. Salomon werd in 1943 opgepakt en gedeporteerd. Ze kwam in Auschwitz om het leven.

Titel: Charlotte
Jaar: 1981
Duur : 1 uur, 36 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1981
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.