Ga naar inhoud
Still

Celebration

Regie: Quirine Racke, Helena Muskens
Documentaire over (ex-)bewoners van het nostalgische Amerikaanse utopia Celebration, dat geheel is gebouwd door The Walt Disney Company. Onverwachts besluit het bedrijf zijn droomdorp te verkopen
IIn november 1995 werden 350 mensen hedendaagse pioniers. Ze waren de eerste bewoners van Celebration. Deze laatste versie van de American Dream is gebouwd in het moeras van Florida door Disney, het bedrijf van sprookjes en pretparken. Het is een echt stadje waar echte mensen wonen. Prachtig, schoon en zonovergoten, met mooie retrohuizen, waar iedereen elkaar kent en veiligheid en gemeenschapszin hoog in het vaandel staan. Bijna tien jaar later wonen er achtduizend mensen. De film volgt zes echtparen op zoek naar utopia. Alle bewoners herinneren zich hun eerste bezoek aan het themapark Disney World, een wereld zonder zorgen, waar dromen werkelijkheid kunnen worden. Zo zou het in het echte leven ook moeten zijn.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Submarine Film
Omroep
NTR
Distributie
Films Transit International
Titel: Celebration
Jaar: 2005
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2005
Hoofdprogramma NFF Debuutcompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still