Het leven van de zeven­tien­jarige Ionela Carmen veran­dert compleet als Holly­wood­ster Sasha Baron Cohen haar Roemeense dorp aandoet met een film­ploeg. De jacht op geld en een fami­liecrisis maken haar versneld volwassen.
In een armoedig Roemeens dorp droomt de Roma-tiener Ionela Carmen van een leven als Spaanse schone. Ze wil dolgraag ontsnappen uit de uitzicht­loosheid van Glod, waar de mannen veelal dronken zijn en de vrouwen rodde­lend het hoofd boven water proberen te houden. Om haar kansen op een toekomst elders te vergroten leert Carmen wat Spaans via de Spaanstalige soaps op tv. Ze slijt haar dagen in de goed­lopende super­markt en bar van haar vader en flirt wat met dorpsgenoot Christi. Haar eenvoudige bestaan veran­dert compleet als Holly­wood­ster Sasha Baron Cohen het dorp aandoet met een film­ploeg. De dorpelingen hebben geen idee wat hij komt doen, maar laten zich graag regis­seren voor een klein beetje geld. Via de tv ontdekken ze dat hij hen als Borat belache­lijk maakt in zijn film. Carmens vader neemt het voor­touw in een recht­szaak. Gewiekste buiten­landse advo­caten willen hem wel bijs­taan. Iedereen raakt in de ban van het grote geld’. In de straten wordt steeds minder plezier gemaakt. Een crisis in het gezin van de puber maakt de omslag compleet.

Titel: Carmen Meets Borat
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2009

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2009)
Mercedes Stalenhoef
Beste Muziek (2009)
Vincent van Warmerdam

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte