Ga naar inhoud
Still

Carmen Meets Borat

Regie: Mercedes Stalenhoef
Het leven van de zeventienjarige Ionela Carmen verandert compleet als Hollywoodster Sasha Baron Cohen haar Roemeense dorp aandoet met een filmploeg. De jacht op geld en een familiecrisis maken haar versneld volwassen.
In een armoedig Roemeens dorp droomt de Roma-tiener Ionela Carmen van een leven als Spaanse schone. Ze wil dolgraag ontsnappen uit de uitzichtloosheid van Glod, waar de mannen veelal dronken zijn en de vrouwen roddelend het hoofd boven water proberen te houden. Om haar kansen op een toekomst elders te vergroten leert Carmen wat Spaans via de Spaanstalige soaps op tv. Ze slijt haar dagen in de goedlopende supermarkt en bar van haar vader en flirt wat met dorpsgenoot Christi. Haar eenvoudige bestaan verandert compleet als Hollywoodster Sasha Baron Cohen het dorp aandoet met een filmploeg. De dorpelingen hebben geen idee wat hij komt doen, maar laten zich graag regisseren voor een klein beetje geld. Via de tv ontdekken ze dat hij hen als Borat belachelijk maakt in zijn film. Carmens vader neemt het voortouw in een rechtszaak. Gewiekste buitenlandse advocaten willen hem wel bijstaan. Iedereen raakt in de ban van het 'grote geld'. In de straten wordt steeds minder plezier gemaakt. Een crisis in het gezin van de puber maakt de omslag compleet.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
IKON TV
Distributie
Cinema Delicatessen
Titel: Carmen Meets Borat
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2009
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2009)
Mercedes Stalenhoef
Beste Muziek (2009)
Vincent van Warmerdam

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still