Dans en documentaire gaan verrassend samen in dit experimenteel vormgegeven portret van Kaapstad en vier van zijn bewoners. Een film die ver van de geijkte probleemformules blijft.
Persoonlijke ontboezemingen, moderne dans, drums en free jazz-klanken vloeien samen in dit experimenteel vormgegeven portret van Kaapstad en vier van zijn bewoners. Het gaat niet alleen over het alledaagse leven in kleurrijk Zuid-Afrika, maar ook over het belang van stijl en mode, over jezelf verliezen, de juiste taal spreken en ontsnappen aan de sleur van werk en liefde. De geïnterviewden (vier zwarte vrouwen en een blanke man) zitten ontspannen op het dak, op de koelkast, onder de droogkap of met een kopje koffie op een rots. Ook de dansers dragen bij aan de ongewone en vaak geestige stilering waardoor de stad de allure krijgt van een eigentijds theaterdecor. Cape Town Soup blijft ver van de geijkte formules van de probleemfilm. De drie filmmaaksters verbleven twee maanden in Kaapstad en werkten samen met plaatselijke kunstenaars. De internationaal bekende danser Mamela Nyamza en de schrijver en danser John Cartwright (ook een van de geïnterviewden) droegen bij aan de choreografie.

Titel: Cape Town Soup
Jaar: 2010
Duur : 47 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still