Ga naar inhoud
Still

Calling E.T.

Regie: Prosper de Roos
Een groep wetenschappers speurt naar radiosignalen van buitenaardse intelligentie. Graag zouden ze bij contact namens de hele mensheid spreken, maar gaat dat lukken? Er is al flinke ruzie.
Zijn we alleen in het heelal? In deze documentaire maken we kennis met leden van een veelkleurig gezelschap wetenschappers en onderzoekers die een antwoord proberen te vinden op deze vraag, onder andere door te speuren naar signalen in de ruis van de Arecibo-radiotelescoop die als een reusachtig vangnet boven het oerwoud van Puerto Rico hangt. Anderen van deze SETI-groep houden zich bezig met meer filosofische kwesties of peinzen hoe te communiceren met een intelligentie die net zo vreemd voor ons zal zijn als wij voor de walvissen of de mieren. De vlag om het eerste contact te vieren ligt al klaar, maar zal die namens de hele mensheid gehesen kunnen worden? Binnen SETI blijkt al fikse ruzie te zijn en er is een Russische onderzoeker die geen lid mocht worden, waarschijnlijk omdat hij ook zelf boodschappen de ruimte in wil sturen. Anderen vinden dat gevaarlijk. We kunnen ons beter stilhouden. Zie maar hoe het met de indianen is afgelopen. De sterrenhemel overkoepelt in al zijn pracht de aardse landschappen en stadsgezichten, en zwijgt.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Titel: Calling E.T.
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 7 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2009
Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still