Filmisch verbluffende speelfilm over Circus Harlekino dat op meerdere fronten een roerige zomer door­maakt. Dicky’s zus over­leed en liet Timo achter. Dicky voedt hem op als haar eigen kind, maar vader Willy ziet hem liever in een internaat.
Circus Harlekino maakt op meerdere fronten een roerige zomer door. Dicky en haar zwager Willy zitten in een lastig parket. Dicky’s zus is overleden en liet de kleine Timo achter. Dicky voedt Timo op als ware hij haar eigen kind, maar vader Willy en z’n familie zien hem liever in een inter­naat. Dicky heeft geen rechten dus moet ze lijdzaam toezien hoe Willy verkeerde keuzes blijft maken en iedereen zich met de zaak bemoeit. Onder­tussen begint ze gevoe­lens te ontwikkelen voor tentop­bouwer Tarek. In docu­men­taire stijl gedraaid drama over ingewikkelde onder­linge verhoudingen in een opmerke­lijke omgeving. Gespeeld door echte circusar­ti­esten. Met beelden van het heden­daagse circusleven vóór en achter de schermen. Van messen­werpen tot een lama tussen de witte cara­vans en een roedel honden die uitge­laten wordt in de stromende regen. Drie Duit­stalige muzikanten uit het circus doen met hun synthe­siz­er­muziek en hun liedjes het achter­grond­ver­haal van de person­ages uit de doeken.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Circe Films
Omroep
Human TV
Distributie
A-Film Distribution

Titel: Calimucho
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2009

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek (2008)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01