Ga naar inhoud
Filmisch verbluffende speelfilm over Circus Harlekino dat op meerdere fronten een roerige zomer doormaakt. Dicky's zus overleed en liet Timo achter. Dicky voedt hem op als haar eigen kind, maar vader Willy ziet hem liever in een internaat.
Circus Harlekino maakt op meerdere fronten een roerige zomer door. Dicky en haar zwager Willy zitten in een lastig parket. Dicky's zus is overleden en liet de kleine Timo achter. Dicky voedt Timo op als ware hij haar eigen kind, maar vader Willy en z'n familie zien hem liever in een internaat. Dicky heeft geen rechten dus moet ze lijdzaam toezien hoe Willy verkeerde keuzes blijft maken en iedereen zich met de zaak bemoeit. Ondertussen begint ze gevoelens te ontwikkelen voor tentopbouwer Tarek. In documentaire stijl gedraaid drama over ingewikkelde onderlinge verhoudingen in een opmerkelijke omgeving. Gespeeld door echte circusartiesten. Met beelden van het hedendaagse circusleven vóór en achter de schermen. Van messenwerpen tot een lama tussen de witte caravans en een roedel honden die uitgelaten wordt in de stromende regen. Drie Duitstalige muzikanten uit het circus doen met hun synthesizermuziek en hun liedjes het achtergrondverhaal van de personages uit de doeken.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Circe Films
Omroep
Human TV
Distributie
A-Film Distribution

Titel: Calimucho
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Dutch Angle
Editie: NFF 2009

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek (2008)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still