Ga naar inhoud
DSC08791.jpg

Bus from Adana

Regie: Jochem de Vries

De Nederlandse Aïsha is met haar driejarige dochter ontsnapt uit IS-gebied. Onderweg in de bus van Adana naar Istanboel heeft ze moeite om haar medereizigers te vertrouwen.

Deze korte film van het vluchtelingenfilmcollectief Buddy Film Foundation vertelt het verhaal van de Nederlandse Aïsha, die samen met haar driejarige dochter ontsnapt uit de handen van Islamitische Staat. In de bus van het Turkse grensplaatsje Adana naar Istanboel vindt ze het moeilijk om haar medereizigers te vertrouwen. Wat wil die man die een sigaret komt scoren? Of die aardige vrouw op het toilet? Dan komt ze aan in Istanboel en dringt zich weer een heel andere realiteit op.

Credits

Coproducent
Production Design
Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
Ulexiet Films
Coproductiebedrijf
Buddy Film Foundation
Poster Bus From Adana.jpg
Titel: Bus from Adana
Jaar: 2023
Duur : 18 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2023
Premières

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still Bus From Adana 2.jpg
Still Bus From Adana 3.jpg
Still Bus From Adana.jpg