Ga naar inhoud
Still

Bringing up Bobby

Regie: Famke Janssen
De Oost-Europese Olive heeft haar leven op charmante manier bij elkaar heeft gelogen en bedrogen. Met haar zoontje Bobby van elf probeert ze in het religieuze Oklahoma een nieuw leven op te bouwen.
De Oost-Europese Olive is in deze roadmovie een charmante oplichtster, die haar leven bij elkaar heeft gelogen en bedrogen. Regelmatig moet ze met haar elfjarige zoontje Bobby vluchten. In een poging haar criminele verleden achter zich te laten, probeert ze met Bobby in het religieuze Oklahoma een nieuw leven op te bouwen. Bobby en Olive weten iedereen op een innemende manier voor hun karretje te spannen. Het gaat fout wanneer Olive probeert de verzekering op te lichten en ze wordt gearresteerd. Tijdens haar tijd in de gevangenis moet zij leren inzien dat ze Bobby alleen echt een beter leven kan geven, als ze hem tijdelijk los kan laten.
De tragikomedie Bringing Up Bobby is het regiedebuut van Famke Janssen, die ook het scenario schreef.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Production Design
Productiebedrijf
Rinkel Film
Bankside Films
Dutch Tilt Productions
Eris Production
Head Gear Films
Metrol Technology
Fu Works Productions
Titel: Bringing up Bobby
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2011
Special

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still