Ga naar inhoud
Een documentaire over de kunstenares Bram Cox (1934-1998). Voordat zij blind werd was zij beeldend kunstenares, daarna werkte zij met geluid. De film volgt haar tijdens de ontwikkeling van een geluidscompositie.
Een documentaire over de kunstenares Bram Cox (1934-1998). Voordat zij blind werd was zij beeldend kunstenares, daarna werkte zij met geluid. De film volgt haar tijdens de ontwikkeling van een geluidscompositie, waarin ze werkt met in werkelijkheid opgenomen geluiden die elektronisch worden vervormd. Hoewel de film voor zienden duidelijk maakt hoe belangrijk geluiden voor blinden zijn, staat het kunstenaarschap van Bram op de voorgrond. Voor een concert in een Tsjechisch klooster worden geluiden opgenomen, die aldaar worden verwerkt in een compositie. Net als de andere aan de manifestatie deelnemende kunstenaars werkt Bram met materialen, in haar geval geluiden, die ter plaatse worden verzameld.

Credits

Productiebedrijf
MM Filmprodukties

Titel: Bram
Jaar: 1993
Duur : 1 uur
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 1993

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still