Ga naar inhoud
Box_Cutters_1.png

Box cutters

Regie: Naomi van Niekerk
Droom en werkelijkheid lopen in elkaar over in deze expressieve korte animatie. Een Zuid-Afrikaanse vrouw herinnert zich de details van een brute overval en geeft zodoende de gebeurtenis een plek.
Ze weet niet meer precies op welke manier de gebeurtenissen plaatsvonden. Maar het geblaf van honden brengt bij een vrouw herinneringen naar boven aan een brute aanval en de desperate vlucht die ze vervolgens ondernam. In deze krachtige korte animatiefilm toont de Zuid-Afrikaanse regisseur Naomi van Niekerk hoe de aangevallen vrouw zich al associërend de details herinnert en de traumatische gebeurtenis een plek geeft. In een tekenstijl vol vloeiende overgangen en expressieve details, die het midden houdt tussen droom en werkelijkheid.

Credits

Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
Ikki Films
Coproductiebedrijf
Valk Productions
Dryfsand
Titel: Box cutters
Jaar: 2023
Duur : 9 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.