Ga naar inhoud
Een jonge Hollandse acteur hijst zich in India in koloniaal kostuum voor een Bollywoodmusical. Buiten de filmset doet hij zijn uiterste best de ellende van de straatkinderen van Moembai te verlichten.
Moembai, voorheen Bombay - de taxichauffeur hoeft de Nederlandse acteur Nick niet uit te leggen dat de productiefste filmindustrie ter wereld hier gevestigd is. Nick speelt een rolletje in een nostalgische Bollywoodmusical, verkleed in een koloniaal kostuum. Zijn houding buiten de filmset vertoont ook enige koloniale trekjes, zij het met de beste bedoelingen. Als een moderne Christusfiguur wil hij zich opofferen teneinde een aantal onverkwikkelijke sociale misstanden te bestrijden, van kinderarbeid tot gearrangeerde huwelijken. Aangespoord door de grote vragende ogen van een mysterieus straatmeisje ondergaat Nick een metamorfose en wil haar ellendige situatie verbeteren. Een andere drijfveer is de problematische verhouding met zijn dementerende vader, die Nick met filmboodschappen op de hoogte tracht te houden van zijn Indiase avonturen. 'Ik wil dat je trots op me bent', vertrouwt Nick zijn camera/vader toe. Zal hij slagen in zijn missie?

Titel: Bollywood Hero
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still