De elfjarige Colin wordt gevolgd aan de vooravond van zijn officiële aanvraag tot naamsverandering. Hij wil de naam van zijn vader niet meer dragen omdat hij geen contact meer met hem heeft.
De elfjarige Colin wil graag zijn achternaam veranderen. Hij was zeven jaar toen zijn ouders scheidden, en heeft geen contact meer met zijn vader. Daarom wil hij niet langer Alberts heten, maar Boef, de achternaam van zijn moeder. Hij houdt een spreekbeurt over naamsverandering - wat eerlijke, maar pijnlijke vragen van klasgenoten oplevert - en schrijft een brief aan zijn vader waarin hij om toestemming vraagt. Het antwoord brengt Colin hevig aan het twijfelen.


Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
IDTV Docs
Omroep
NCRV TV
Distributie
IDTV Docs

Titel: Boef
Jaar: 2010
Duur : 13 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01