Ga naar inhoud
Stills

Blowing through the Curtains

Regie: Abner Preis
Als ooggetuige wandel je de indringende geschiedenis in van de kapotgeschoten stad na de Slag om Arnhem. Daar is leed en verdriet, maar ook hoop, saamhorigheid en... een nieuw begin.

Met een VR-bril maak je een tijdreis naar het Arnhem van voor en na de catastrofale operatie uit de Tweede Wereldoorlog, die als de 'Slag om Arnhem' de geschiedenisboeken inging. De wereld is opgetrokken uit historisch archiefmateriaal én de herkenbare, handgetekende omgevingen van multimediakunstenaar en verteller Abner Preis. De dagboekfragmenten van een arts die na de mislukte veldslag door zijn kapotgeschoten stad slenterde, vormen de basis van deze imposante ervaring. Naast de oorlogsgruwelen en het leed is er ook een sprankje hoop, wanneer duiven zaadjes verspreiden en kleurrijke bloemen en bomen weer leven brengen. Zo eindigt het trauma van de nederlaag met een boodschap van saamhorigheid en hoop voor een nieuw, vreedzaam begin, terwijl de gordijnen door de kapotgeschoten ramen waaien.

Bekijk op YouTube het verhaal van Blowing through the Curtains van de maker Abner Preis.

Blowing through the Curtains is onderdeel van Storyspace, een grootse expositie in Bibliotheek Neude. Klik op de datum van jouw keuze om een ticket voor een tijdslot (€2,50) te bestellen.

Credits

Producent
Sound Design
Visual Effects
Technische realisatie
Productiebedrijf
abner preis studios
Distributie
Institute of Time
Titel: Blowing through the Curtains
Jaar: 2020
Categorie: Digitale cultuurproject
Editie: NFF 2021
Gouden Kalf Competitie Storyspace Digitale Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.