Ga naar inhoud

Marie Wankelmut, Duits drankorgel en striptekenaar in de Amsterdamse rosse buurt, heeft een writer's block en een talent om conflicten te creëren. Als het bij de buren uit de klauwen loopt, moet ze het roer drastisch omgooien in deze melancholische tragikomedie.

De in een ver verleden succesvolle striptekenares Marie Wankelmut woont al ruim twintig jaar op de Amsterdamse Wallen. Ze mist inspiratie en wordt geplaagd door schuldgevoelens jegens haar overleden moeder. Marie wisselt drinken en piekeren af, en van creëren komt steeds minder. Toenemende isolatie, een steeds rommeliger bestaan en drankzucht zorgen ervoor dat ze van het ene conflict in het andere belandt. Tot een gruwelijke gebeurtenis bij haar directe buren haar ontnuchtert. Hoewel de film, de personages en de maker (Guido van Driel is naast regisseur ook stripauteur) anders doen vermoeden, is dit verhaal níet op een strip gebaseerd.


Titel: Bloody Marie
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 18 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2019

DramaMisdaad

Gouden Kalf nominaties

Beste Sound Design (2019)
Peter Warnier
Beste Camera (2019)
Lennert Hillege, NSC
Beste Production Design (2019)
Floris Vos

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.