De enige echte internationale Nederlandse filmster Rutger Hauer laat zich bereidwillig portretteren en blijft daarbij geheel in zijn rol, als zichzelf. Die hij niet al te serieus wenst te nemen.
Ongevraagd toont Rutger Hauer het bewijs dat hij meer is dan een wereldster. Op een certificaat, aangevraagd door een aantal fans, staat te lezen dat ergens naast Orion een echte ster naar hem vernoemd is. 'Op de rand van raar,' aldus Hauer. Simone de Vries volgde de beroemdste Nederlandse acteur, van Hollywood tot filmsets in Roemenië en het stadion van Real Madrid. Maar ook thuis in Friesland, waar zijn vrouw - zijn 'trouwe anker' - vertelt over hun 35-jarige relatie. In zijn lange carrière speelde Hauer (1944) meer dan honderd rollen. In dit docu-portret is hij ontspannen en relativerend, zonder te doen alsof hij in deze hoedanigheid geen rol speelt: 'Het publiek vergeet nooit dat ik speler ben'. Dat mensen hem niet begrijpen, vindt hij geen probleem. Hij houdt het mysterie graag in stand. Toch komt De Vries iets dichterbij. Hauer kijkt voldaan terug op een handvol mooie rollen, al was het merendeel vooral om de huur te betalen. Over gemiste kansen maakt hij zich niet druk: 'Wat je mist in het leven, dat is niet het doel.'

Credits

Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
Lagestee Film BV
Omroep
NTR

Titel: Blond, Blue Eyes
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 2 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still