Ga naar inhoud
Still

Bloedbroeders

Regie: Arno Dierickx
Als twee rijkeluiszoontjes en een volgzame klasgenoot besluiten een maatje op zolder verborgen te houden, ontspoort hun lome zomer op gruwelijke wijze. Telefilm geïnspireerd op ware gebeurtenissen.
De plot van deze kalme thriller is geïnspireerd op ware gebeurtenissen. In de warme zomer van 1960 gebeurt er niet zoveel in het leven van de twee verveelde rijkeluiszoontjes Arnout en Victor, totdat ze samen met hun volgzame klasgenootje Simon besluiten kruimeldief Ronnie een schuilplaats te bieden op de zolder van de kapitale villa van hun vader. Aanvankelijk vinden de schooljongens het verborgen houden van Ronnie een aardig tijdverdrijf, maar naarmate de zomer vordert, wordt de jongen lastiger en een blok aan hun been. Dan deelt de vader ook nog mee dat het gezin op vakantie naar het Italiaanse Capri gaat. De drie gaan in conclaaf en komen zonder veel omhaal tot een gruwelijke oplossing. Daarmee nadert het verhaal zijn ontknoping, maar tempo en setting veranderen niet: de zomer blijft zonnig, de flipperkast doet goede diensten en in de lommerrijke schaduw draaien de vrienden hippe plaatjes.
Titel: Bloedbroeders
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2008
Gouden Kalf Competitie Jongerenprogramma Hoofdprogramma Nederlandse film in 12 moorden

Gouden Kalf nominaties

Beste Regie (2008)
Arno Dierickx
Beste Production Design (2008)
Vincent de Pater
Beste Mannelijke Bijrol (2008)
Matthijs van de Sande Bakhuyzen
Beste Muziek (2008)
Johan Hoogewijs
Beste Acteur (2008)
Erik van Heijningen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still