Lowbudgetfilm over een stel dat het verdriet van hun overleden dochtertje probeert te verwerken. Het meisje observeert haar ouders vanuit het hiernamaals en geeft via een voice-over uiting aan haar onvrede.
Lowbudgetfilm rondom het thema relaties, opgenomen in het Amsterdam Hilton. Blind Date vertelt het verhaal van een man en een vrouw die worden geconfronteerd met de dood van hun driejarige dochter Annabel. Ze vechten met en tegen elkaar om dit immense verdriet te verwerken. Het overleden meisje observeert haar ouders vanuit het hiernamaals en geeft via een voice-over uiting aan haar onvrede met de huidige situatie. Maar heeft de kleine lieveling het recht om papa en mama nu nog lastig te vallen? Bekroond met drie Gouden Kalveren: Beste Regie, Beste Acteur (Peer Mascini) en Beste Actrice (Renée Fokker).

Credits

Producent
Production Design
Set geluid
Montage
Productiebedrijf
Bergen Film & TV
Theo van Gogh Produkties
Distributie
Moonlight Films

Titel: Blind Date
Jaar: 1996
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf winnaar

Beste Regie (1996)
Theo van Gogh
Beste Actrice (1996)
Renée Fokker
Beste Acteur (1996)
Peer Mascini

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Speelfilm (1996)
Theo van Gogh

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still