Ga naar inhoud
Documentaire over de lotgevallen van diverse Rotterdamse 70-plussers die gezamenlijk trainen om fit te blijven. Dat is hard werken met stramme lijven, maar opgeven is geen optie.

In alle vroegte staat een groepje senioren in trainingspak te wachten voor de dichte deur van hun sportschool in een Rotterdamse nieuwbouwwijk aan de Maas. Klokslag zeven uur nemen deze fanatieke senioren – zo’n twintig in getal - bezit van het pand. Het is hun honk. Hun koffietent. Deze sportschool in een wereldstad is een wereldje op zich. De ouderen zitten allemaal in hetzelfde schuitje: het lichaam hapert, hun leefwereld wordt kleiner. Maar deze plek verbroedert en geeft hen ongekend plezier.

Credits

Geluidsnabewerking
Postproductiebedrijf
Productiebedrijf
The Film Kitchen
Omroep
Omroep MAX
Postproductiebedrijf
Loods Lux & Lumen

Titel: Blijven gaan
Jaar: 2022
Duur : 56 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer