Hypnotiserende speelfilm roept vragen op over hoe de mens zich wapent tegen wereldleed. Een man rijdt door een onbestemd landschap en negeert de taferelen van geweld en dood die hij passeert - tot ze hem inhalen.
Een man die toekijkt hoe anderen creperen, maar niet het lef heeft er iets aan te doen. Zo omschrijft de hoofdpersoon van deze bijna dialoogloze film, die vragen oproept over hoe de mens zich wapent tegen wereldleed, zichzelf. De aan blackwater fever - een ernstige vorm van malaria - lijdende man rijdt door een zinderende woestijn ergens tussen Los Angeles en Las Vegas, door regisseur Cyrus Frisch het westerse consumptieparadijs genoemd. Het gebied loopt ongemerkt over in Afrika en het Midden-Oosten. Langs de weg doemen verontrustende taferelen op: uitgebrande auto's, martelingen, een dood lichaam. De man negeert ze, alsof het gaat om journaalbeelden die hij uit zijn ooghoek voorbij ziet flitsen alsof het slechts koortsdromen zijn. Wanneer het geweld zijn metgezel treft - de vrouw die gedurende de rit plots naast hem zit - kan hij de werkelijkheid niet meer ontlopen.

Credits

Scenario
Set geluid
Productiebedrijf
Stichting Filmkracht
Macha Moves
Distributie
De Filmfreak

Titel: Blackwater Fever
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still