Ga naar inhoud
Geinspireerd op de Zuid-Italiaanse tarantella dans, vernoemd naar de gelijknamige dodelijke spin. Bekroond met een Gouden Kalf in de categorie Beste Korte Film.
Filmmaakster Van Gool en choreografe Oei lieten zich voor deze dansfilm inspireren door de Zuid-Italiaanse tarantella dans, vernoemd naar de gelijknamige dodelijke spin. Tegen het decor van een Italiaanse villa in Renaissancestijl en met het chaotische geluid van de straten van Palermo, toont de film hoe de gebeten dansers worden overvallen door een snijdende pijn en een onvermoeibaar verlangen om te dansen. Bekroond met een Gouden Kalf in 1995.

Credits

Producent
Camera
Set geluid
Productiebedrijf
Bergen Film & TV
Omroep
NTR
Distributie
ABC/Cinemien

Titel: Bitings and Other Effects
Jaar: 1995
Duur : 30 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 1995

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Film (1995)
Clara van Gool

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still