Ga naar inhoud
Korte documentaire waarin de pure verhalen van twee Koerdische jongens samenkomen. De een raakt een kudde koeien kwijt, de ander ziet een door hem verkochte duif spontaan naar hem terugkeren.
Waar koeien verdwijnen, vliegen vogels terug. In het Koerdische gebergte van Hani komen de verhalen van Hikmet en Abdurrahman samen. Hikmet moet zijn koeien naar een andere berg brengen, maar hij verliest de controle over zijn kudde en gaat op zoek naar de dieren. Abdurrahman verkoopt een van zijn duiven. Terwijl hij trots met zijn verdiende geld vertrekt, vliegt de vogel spontaan weer naar hem terug. De puurheid van de plek en de puurheid van de speelse kinderen smelten samen in deze korte documentaire.

Credits

Producent
Scenario
Sound Design
Still fotografie
Productiebedrijf
Gerrit Rietveld Academie
Birds_fly_back_affiche.jpg

Titel: Birds Fly Back
Jaar: 2022
Duur : 9 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: NFF Studentencompetitie
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills