Ga naar inhoud
Als in Los Angeles elke week een film uitkomt, wat zou je dan als jonge, ambitieuze acteur in Nederland rondhangen? Documentaire over de zoektocht naar het sterrendom.
Als in Los Angeles elke week een film uitkomt, wat zou je dan als jonge, ambitieuze acteur in Nederland rondhangen? In 1996 pakte de blonde Christiaan Röllich zijn boeltje om vol bravoure en dromen naar Hollywood te verhuizen. Regisseur Frank Krom vroeg Röllich naar zijn motieven ('Ik wil groter dan James Dean worden') en filmde de sentimenten rondom het aanstaande vertrek. In 2001-2002 bezoekt Krom Röllich, die nog steeds in Los Angeles woont. Röllich is geen ster, maar slechts een van de duizenden gelukszoekers die in hun levensonderhoud moeten voorzien door flyers uit te delen. Röllichs grootste wapenfeit is dat hij stand-in is voor Brad Pitt, onder andere tijdens de film Ocean's Eleven. Hij heeft echter nog steeds hoop op het sterrendom. 'Het is een kwestie van wie de langste adem heeft.' Maar uiteindelijk ontdekt Röllich een heel andere waarheid.

Credits

Producent
Coproducent
Uitvoerend Producent
Scenario
Set geluid
Productiebedrijf
Productiebedrijf
Nedfilm & Television B.V.
Omroep
NTR

Titel: Bigger than James Dean
Jaar: 2003
Duur : 51 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2003

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2003)
Frank Krom

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still