Ga naar inhoud
Roze vlak met wit logo Nederlands Film Festival

Beyond Reason: A Friend on Deathrow

Regie: Marijke Jongbloed
Documentaire laat zien hoe de Nederlandse Gea Knol in de Verenigde Staten de geëiste doodstraf tegen Bryan Jennings, met wie zij zeventien jaar een briefwisseling onderhield, tracht om te zetten tot levenslang.
Op zeventienjarige leeftijd begon de Nederlandse Gea Knol een briefwisseling met de in Florida ter dood veroordeelde Bryan Jennings. In 1980 verkrachtte en vermoorde de marinier een zesjarig meisje. Nu, zeventien jaar na de eerste brief, is hun contact uitgegroeid tot een innige relatie en heeft Gea de briefwisseling zelfs gepubliceerd. De opbrengst gaat naar een Nederlandse advocaat in New Orleans. Beyond Reason laat zien hoe Gea Knol in de Verenigde Staten samen met de Nederlandse advocaat de geëiste doodstraf tracht om te zetten tot levenslang. Ze bezoekt zijn familie, maakt vrienden met een anti-doodstrafgroepering en doet verslag van haar bezoek aan Jennings. Filmmaakster Marijke Jongbloed portretteert de gedreven vrouw en participeert in haar strijd door, niet zonder risico, de moeder van het vermoorde meisje te benaderen met het verzoek Jennings van de dood te redden.

Credits

Coproducent
Productiebedrijf
Scarabeefilms
Omroep
NCRV TV
Distributie
ABC/Cinemien
Titel: Beyond Reason: A Friend on Deathrow
Jaar: 2000
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2000
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.