Ga naar inhoud
Filmmaker Sinke kan, net als haar moeder, geen spullen wegdoen. Wat is het nut van al die op het oog triviale bezittingen die haar omringen? Ze gaat op bezoek bij andere hoarders, maar ook bij digitale nomaden die het minimalistische evangelie prediken en voor wie een rugzakje volstaat.

Zolang ze zich kan herinneren bewaart regisseur Digna Sinke allerlei dingen, variërend van suikerzakjes en kleren tot oude kranten en filmrecensies. Samen met haar moeder (92) probeert ze te achterhalen waar die behoefte vandaan komt. De bewaarde dingen blijken te fungeren als herinneringsmachines. Nu digitalisering een hoge vlucht neemt lijkt er steeds minder plek voor bezittingen, en daarom gaat ze ook bij haar tegenpolen te rade: de digitale nomade en minimalist die genoeg lijken te hebben aan enkel een paspoort, bankpas, laptop en telefoon.

Credits

Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: Bewaren - of hoe te leven
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2018

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2018)
Digna Sinke

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills