Feel­go­od­film die zich afspeelt in de crisis­jaren van de vorige eeuw. Tegen een klassiek sinterk­laas­decor ontdekken we waarom stoute kinderen niet meer in de zak van Sinterk­laas naar Spanje hoeven.

Visser­zoon Benjamin — Bennie — Stout is een jongen met een hart van goud die voort­durend in de prob­lemen komt. Op zijn verlan­gli­jstje voor Sinterk­laas staat een trapauto, zo een als het stiekeme burg­er­meester­szoontje Roderick heeft. Het zijn de crisis­jaren 1930 en omdat de vangst is tegengevallen blijft zijn vader voor­lopig in Spanje om bij te verdi­enen. Bennie heeft nu nog maar één wens: dat zijn vader thuiskomt. Desnoods gaat hij hem zelf halen in Spanje. Hij betrapt Roderick die in het Grote Boek van Sinterk­laas zijn eigen naam wist van de lijst Stoute Kinderen en krijgt een idee. Snel zet hij zichzelf op de lijst en hij gaat in de zak. Maar Sinterk­laas begrijpt niet dat Bennie het niet erg vindt dat hij naar Spanje moet.
De fami­liefilm Bennie Stout met musi­calele­menten is opgenomen in Enkhuizen en het Zuiderzeemu­seum. Dit décor zorgt voor een klassiek nostal­gisch sinterk­laas­decor, inclusief domme pieten en sneeuw op 5 december.

Titel: Bennie Stout
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2011

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2011)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01