Ga naar inhoud
Still

Bennie Stout

Regie: Johan Nijenhuis
Feelgoodfilm die zich afspeelt in de crisisjaren van de vorige eeuw. Tegen een klassiek sinterklaasdecor ontdekken we waarom stoute kinderen niet meer in de zak van Sinterklaas naar Spanje hoeven.

Visserzoon Benjamin - Bennie - Stout is een jongen met een hart van goud die voortdurend in de problemen komt. Op zijn verlanglijstje voor Sinterklaas staat een trapauto, zo een als het stiekeme burgermeesterszoontje Roderick heeft. Het zijn de crisisjaren 1930 en omdat de vangst is tegengevallen blijft zijn vader voorlopig in Spanje om bij te verdienen. Bennie heeft nu nog maar één wens: dat zijn vader thuiskomt. Desnoods gaat hij hem zelf halen in Spanje. Hij betrapt Roderick die in het Grote Boek van Sinterklaas zijn eigen naam wist van de lijst Stoute Kinderen en krijgt een idee. Snel zet hij zichzelf op de lijst en hij gaat in de zak. Maar Sinterklaas begrijpt niet dat Bennie het niet erg vindt dat hij naar Spanje moet.
De familiefilm Bennie Stout met musicalelementen is opgenomen in Enkhuizen en het Zuiderzeemuseum. Dit decor zorgt voor een klassiek nostalgisch sinterklaasdecor, inclusief domme pieten en sneeuw op 5 december.
Titel: Bennie Stout
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2011
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2011)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still