Ga naar inhoud
Thriller gebaseerd op roman van Nicolas Freeling. Een verkrachtingszaak zet een Amsterdamse rechercheur op het spoor van een bende rijkeluiskindjes, verdeeld in Raven (de jongens) en Katten (de meisjes).
Engels-Nederlandse co-productie is een thriller gebaseerd op de gelijknamige roman van Nicolas Freeling. Een verkrachtingszaak zet een Amsterdamse rechercheur op het spoor van een bende rijkeluiskindjes. Verdeeld in raven (de jongens) en katten (de meisjes) neemt de groep deel aan vreemde rituelen en criminele praktijken. De rechercheur ontmaskert de leider en weet de bende uiteen te drijven. Naar een scenario van Hugo Claus.

Titel: Because of the Cats (Niet voor de poezen)
Jaar: 1973
Duur : 1 uur, 38 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Retrospectief
Editie: NFF 1984

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.