Ga naar inhoud
Speelfilmdebuut van regisseur Van den Berg over een veertigjarige geschiedenisleraar die in de ban raakt van een onbekende man die hij bij toeval op straat heeft gefotografeerd.
Speelfilmdebuut van regisseur Rudolf van den Berg gebaseerd op Leon de Winters roman La Place de la Bastille. Een veertigjarige geschiedenisleraar raakt in de ban van een onbekende man die hij bij toeval op straat heeft gefotografeerd. Hij denkt in de man zijn in de oorlog verdwenen tweelingbroer te herkennen en gaat op speurtocht naar de vreemdeling en zijn eigen (joodse) verleden. In 1984 bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Regie.

Titel: Bastille
Jaar: 1984
Duur : 1 uur, 45 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 1984

Gouden Kalf winnaar

Beste Regie (1984)
Rudolf van den Berg

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still