Ga naar inhoud
Still

Bardsongs

Regie: Sander Francken
Muzikale en cinematografische vertolking van drie volksliederen uit India en Mali, over lot, wijsheid en zelfbeschikking. Op locatie gedraaid, en gezongen door lokale musici.
Bardsongs bestaat uit drie verhalen, alledrie gebaseerd op volksliederen uit India en Mali. De verhalen worden tegelijkertijd gezongen door een lokale muziekgroep en in op locatie geschoten filmbeelden verteld. Het eerste verhaal speelt in Jadphour in India, waar een vader en zijn zoon de kost verdienen met het verzamelen en verkopen van plastic afval. Het verdwijnen van hun kameel blijkt een blessing in disguise. Volksvertelling nummer twee handelt over de jonge Malinees Bouba die naar de stad trekt om een antwoord te vinden op een cryptische vraag van zijn Koran-leraar. Hij ontmoet verschillende mensen die hem verschillende antwoorden geven. En het derde lied zingt van een vader en dochter in India die op weg gaan om een kalf te verkopen en onderweg tot inzicht komen. De simpele verhalen, die elk een duidelijke boodschap in zich dragen, worden gezongen en gespeeld in hypnotiserende klanken, en gevangen in oogstrelende beelden van de weidse natuur en kleurrijke gemeenschappen in India en Afrika.
Titel: Bardsongs
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 34 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2010
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still