Ga naar inhoud

De getalenteerde Hamoudi (11) in Baghdad werkt in deze jeugdfilm hard aan zijn droom om profvoetballer te worden. Maar dan wordt hij, een van de slachtoffers bij een zelfmoordaanslag, zwaargewond wakker in het ziekenhuis.

Baghdad, 2009. De getalenteerde Hamoudi (11) leeft voor voetbal. Tijdens een jeugdwedstrijd raakt de jongen gewond bij een gruwelijke zelfmoordaanslag, waarna hij in het ziekenhuis ontwaakt met het verlies van één been en al zijn toekomstdromen. Terwijl zijn ouders trachten om hun gezin in veiligheid te brengen, probeert Hamoudi zijn passie voor voetbal levend te houden. De Belgisch-Koerdische regisseur Sahim Omar Kalifa (Zagros), baseerde dit jeugddrama op persoonlijke ervaringen.

Credits

Sound Design
Production Design
Productiebedrijf
A Team Productions
Distributie
The Searchers
Coproductiebedrijf
Column Film
10.80 Films
Visual Effects
Filmmore
Baghdad-Messi_ps_1_jpg_sd-low.jpg

Titel: Baghdad Messi
Jaar: 2023
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Specials
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Baghdad-Messi_st_1_jpg_sd-high.jpg