Op Texel wordt jaarlijks een nieuw clubje Utrechtse studenten opgeleid tot strandwacht. Met hun eigen taal vormen ze een eigen wereld, maar zetten ze zich tegelijkertijd in voor ieders veiligheid.
Elke zomer gaat een club Utrechtse studenten naar Texel om hier een opleiding voor strandwacht te volgen. Leermeesters zijn voormalige studenten, de school is een badhut op het zand. De leerschool is speels en bedient zich van een zelf uitgevonden taal, maar is ook no-nonsense. De leerlingen worden meteen aan het werk gezet. Een uniek stukje zelfregulerend Nederland ter beveiliging van de zomerpret. Gemaakt in het kader van Teledoc Campus.

Credits

Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Trueworks
Omroep
VPRO TV

Titel: Bademeisters
Jaar: 2014
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01