Bachir woont in een vluchtelingenkamp in de Algerijnse Sahara. Dan wint hij het lot uit de loterij: een vakantie bij een gastgezin in Barcelona. Gaat daar zijn wens om te zwemmen in de zee in vervulling?
Hoe zou de zee er in het echt uit zien, hoe zou het ruiken en voelen als je drijft? De zee is voor de tienjarige Bachir een groot mysterie, want hij kent alleen maar zand, heel veel zand. De staat- en paspoortloze Bachir krijgt de kans om op zomerkamp te gaan. Helemaal naar Spanje, waar alles anders en nieuw is: duizelingwekkende hoge gebouwen van steen, trappen die uit zichzelf bewegen en zelfs stromend water. Bachir logeert bij een gastgezin in Barcelona, de stad aan zee...

Credits

Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
EO/IKONdocs
Omroep
Evangelische Omroep (EO)
Distributie
NPO Sales

Titel: Bachir in wonderland
Jaar: 2018
Duur : 16 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills
Stills