Ga naar inhoud
Still

Babylon

Regie: Eddy Terstall
De titel is een ironische verwijzing naar het Sodom en Gomorrabeeld dat er onder buitenlanders van de Nederlandse hoofdstad bestaat. Vijf komische schetsen van liefde en erotiek in zomers Amsterdam.
De titel is een ironische verwijzing naar het Sodom en Gomorra-beeld dat er vooral onder buitenlanders van de Nederlandse hoofdstad bestaat. De toren van Babel is in dit geval de Amsterdamse Westertoren die in de vijf delen van de film een viertal bijrollen en een heuse hoofdrol voor zich opeist. De verhalen zijn als het ware amoureuze spraakverwarringen: er is een Italiaans, een Zuid-Afrikaans, Duits, Fries en Frans deel. Culturele communicatiestoornissen in het zomerse Amsterdam, met een nadruk op liefde en erotiek waarin mensen, hetzij als inwoner, hetzij als bezoeker, met specifiek Amsterdamse hebbelijkheden en levenswijzen geconfronteerd worden. Babylon is opgenomen met een klein budget en met behulp van vrienden en kennissen.
Titel: Babylon
Jaar: 1998
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2002
Nieuwe Acteurs

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still