Ga naar inhoud
Poëtische documentaire over de Indiase sjamaan Babaji Basant Rai die hoopt op een snelle hereniging met zijn overleden vrouw. Hij heeft vele mensen genezen, maar zag haar door zijn vingers glippen.
De stokoude en broodmagere Indiase sjamaan Babaji Basant Rai slijt zijn dagen met het genezen van mensen - door houten takjes over hun huid te wrijven - en zijn kennis over geneeskrachtige planten te delen. Ondertussen lijkt hij vooral te hopen op een snelle hereniging met zijn overleden vrouw. Naast het graf dat hij in zijn tuin voor haar heeft gemaakt is een open plek voor hem. Elke dag daalt hij af in het gat om zich dicht bij haar te voelen. Zijn omgeving vindt niet alleen deze gewoonte uiterst vreemd, maar ook het graf zelf. Hindoes worden normaliter namelijk niet begraven maar gecremeerd. Op hoge leeftijd heeft de sjamaan zo onbedoeld voor een bescheiden mediahype gezorgd. Iedereen in de buurt kent hem. Maar Babaji is niet geïnteresseerd in alle aandacht. Hij voelt zijn werk en zijn lange leven langzamerhand als een vernedering. Hij heeft vele mensen genezen, maar uitgerekend degene van wie hij het meest hield, zag hij door zijn vingers glippen.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Sound Design

Titel: Babaji, an Indian Love Story
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 12 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still