Ga naar inhoud
Drama waarin twee jongens tijdens de Dodenherdenking van 1970 een statement maken tegen homodiscriminatie. Dit korte drama toont hun twijfels, angst en overtuiging.
Op 4 mei 1970 maakten twee jongens tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam een statement tegen homodiscriminatie. Tot 1970 werden homo’s die in de Tweede Wereldoorlog waren omgekomen niet officieel herdacht. Een aanvraag om tijdens de herdenking een krans te leggen was door het Comité afgewezen, maar Ad en Enno legden zich hier niet bij neer. In weerwil van de autoriteiten besluiten ze zelf een krans te leggen. Kort drama over burgerlijke ongehoorzaamheid en strijden voor sociale gerechtigheid, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Kostuumontwerp
Set geluid
Geluidsnabewerking
AYOR

Titel: AYOR
Jaar: 2021
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

inezagnese_ayor_2021_2.jpg
inezagnese_ayor_2021_4.jpg