Ga naar inhoud
Al jaren is de Turkse moskeevereniging Milli Görus bezig met de realisatie van een moskee in Amsterdam. De jonge voorzitter Fati Dag blijft ondanks alle tegenslagen geloven dat het zal lukken.
Al twaalf jaar is de Turkse moskeevereniging Milli Görus bezig om de bouw van de Westermoskee te realiseren. Eindeloos werd er vergaderd met het stadsdeelbestuur, de woningbouwvereniging en de belangengroep van omwonenden. Als de toenmalige minister van Justitie, Piet Hein Donner, in februari 2006 het officiële startsein geeft voor de opening lijkt alles in kannen en kruiken. De bouw van de imposante moskee, met een minaret die tot 42 meter hoogte reikt, kan beginnen. Maar een jaar later ligt het bouwterrein in stadsdeel De Baarsjes, in Amsterdam West, er nog steeds leeg en verlaten bij. Documentairemaker Jack Janssen volgt de jonge Turkse voorzitter van de moskeevereniging, Fati Dag, op de voet. Vaak treft hij hem in zijn eentje aan bij de plek waar de moskee gepland is. Ondanks alle tegenwerkingen en tegenslagen blijft hij geloven dat de moskee er zal komen. Fati's bejaarde vader heeft zo zijn eigen beslommeringen en zijn moeder maakt zich zorgen om haar zoon die nooit slaapt.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
IKON TV
Distributie
Pieter van Huystee Film & TV

Titel: Aya Sofya Amsterdam
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 12 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2007

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still