Ga naar inhoud
Still

Atla

Regie: Nico Bunnik
Meditatieve registratie van een voetreis door het hart van het desolate Sinaï-schiereiland door een westerse vrouw, twee lokale gidsen, twee bepakte kamelen en een bijna geheel onzichtbare cameraman.
Meditatieve registratie van een voetreis door het hart van het desolate Sinaï-schiereiland. Een westerse vrouw, twee bedoeïenen en twee zwaar bepakte kamelen gaan te voet door het woeste en ruige landschap. De strakke blauwe lucht steekt fel af tegen de okerkleurige bergrotsen. De vergezichten zijn adembenemend. Met lange observerende shots zit de camera het reisgezelschap op de hielen. Een kameel verstapt zich op een smal paadje aan de rand van een ravijn, maar het loopt goed af. Even verderop getuigt een groot skelet van een minder gelukkige afloop. 'Moge God je beschermen' is een herhaaldelijk geprevelde wens bij het kampvuur. De blanke vrouw laat haar reisgenoten foto's zien uit Nederland, een land dat heel groen is, veel water heeft en oneindig ver weg lijkt. De vrouw heeft lichamelijke klachten, dus rust men uit. Vliegen zoemen rond. Een kameel kauwt op een stuk karton. Een bedoeïene klopt een versgebakken brood uit, zet thee en wendt zich tot het Opperwezen. Dan gaat het weer verder door de Sinaï, landschap met een zwaar beladen verleden. Stilte, leegte.

Credits

Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Debun
Titel: Atla
Jaar: 2005
Duur : 1 uur, 46 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2005
Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.